Over ons

Van machinekamer tot kookstudio

Stap terug in de tijd toen ik in 2013 naar ons huidige pand van Designtegels.nl verhuisde. Een verborgen schat onthulde zich toen ik een kleine ruimte ontdekte die bij ons pand hoorde, maar waarvan ik geen gebruik mocht maken. Een vergeten machinekamer, gevuld met twee imposante pompen en een doolhof van buizen en apparatuur, klaar om bij een brand water te onttrekken uit de nabijgelegen blusvijver om zo het hele gebouwencomplex te beschermen.

Verweesd en verlaten, opgeslokt door de tijd, diende deze ruimte enkel nog als toevluchtsoord voor enkele buschauffeurs, voor wie het een plek was om af en toe olie en koelvloeistof te verversen.

Na vele smeekbeden aan de pandeigenaar om deze ruimte nieuw leven in te blazen, kreeg ik eindelijk groen licht! Mijn idee begon vorm te krijgen: het samensmelten van mijn passie voor koken met een broodjeszaak, waar mijn kookclub en ik samen konden komen, en waar we de smakelijkste broodjes konden serveren aan het nabijgelegen industrieterrein Het Spinveld.

We sloopten alles eruit en bouwden het opnieuw op. Met behulp van een bevriende aannemer ging het vlot en al snel verrees een prachtige professionele keuken met een sfeervolle zitgelegenheid erboven. Samen met mijn vrouw lanceerden we de broodjesbar, die al snel een succes werd. Gezien we beiden ook nog ondernemers zijn bij een ander bedrijf, werd dit al snel een uitdagende (lees: onhaalbare) combinatie. Een voormalige werknemer kwam met het idee om onze activiteiten over te nemen, en samen met zijn broer nam hij de broodjeszaak onder zijn hoede. Ook zij boekten snel verder succes en na 1,5 jaar barstten ze uit hun voegen en besloten ze te verhuizen naar een ruimere locatie.

We besloten het Blushok alleen nog te gebruiken voor kookworkshops en culinaire bijeenkomsten. Een behapbare uitdaging die bovendien ontzettend leuk is om te doen!

Inmiddels hebben verschillende koks zich aangesloten bij Het Blushok en verzorgen ze de meest smaakvolle kookworkshops in heel Breda!

Saskia & Martijn Dijkstra