DE VOORWAARDEN...

Algemene voorwaarden | Blushok

ARTIKEL 1. | DEFINITIES

In deze algemene voorwaarden worden de volgende termen, steeds met hoofdletter beginnend, in de navolgende betekenis gebruikt.

  1. Blushok: de gebruiker van deze algemene voorwaarden, gevestigd aan Nieuw Wolfslaarlaan 13, 4854 EA te Bavel, ingeschreven in het Handelsregister onder KvK-nummer 20124053.
  2. Wederpartij: iedere natuurlijke of rechtspersoon met wie Blushok een Overeenkomst heeft gesloten of beoogt te sluiten.
  3. Consument: een Wederpartij, natuurlijk persoon, niet handelend voor doeleinden die binnen zijn beroeps- of bedrijfsactiviteit vallen.
  4. Partijen: Blushok en de Wederpartij gezamenlijk.
  5. Overeenkomst: iedere overeenkomst tussen Partijen in het kader waarvan Blushok zich heeft verbonden tot het verlenen van Diensten.
  6. Diensten: de dienstverlening waartoe Blushok zich in het kader van de Overeenkomst heeft verbonden, waaronder, doch niet uitsluitend, begrepen kunnen zijn:
  • het verzorgen van een kookworkshop in de Kookstudio, onder begeleiding van een door Blushok aangewezen kok;
  • het beschikbaar stellen van de Kookstudio in het kader van een culinaire meeting, al dan niet in combinatie met een lunch en/of kookworkshop;
  • het exclusief aan vanwege de Wederpartij aangewezen Deelnemers beschikbaar stellen van de Kookstudio, aldus zonder begeleiding van Blushok of een door hem aangewezen derde.
  1. Kookstudio: de kookstudio van Blushok, inclusief de daarin aanwezige inventaris en bijbehorende voorzieningen.
  2. Deelnemer: eenieder die in het kader van de Overeenkomst en vanwege de Wederpartij aanwezig is in de Kookstudio dan wel daartoe op grond van de Overeenkomst gerechtigd is, al dan niet tevens de Wederpartij zelf.
  3. Schriftelijk: communicatie op schrift, communicatie per e-mail of enige andere wijze van communicatie die met het oog op de stand der techniek en de in het maatschappelijk verkeer geldende opvattingen hiermee gelijk kan worden gesteld.

 

ARTIKEL 2. | ALGEMENE BEPALINGEN

  1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van Blushok, iedere Overeenkomst en alle daaruit tussen Partijen voortvloeiende rechtsverhoudingen.
  2. Deze algemene voorwaarden zijn eveneens van toepassing op Overeenkomsten voor de uitvoering waarvan derden door Blushok worden betrokken.
  3. De toepasselijkheid van de eventuele algemene voorwaarden van de Wederpartij, onder welke benaming dan ook aangeduid, wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen.
  4. Van het bepaalde in deze algemene voorwaarden kan uitsluitend uitdrukkelijk en Schriftelijk worden afgeweken. Indien en voor zover het bepaalde in deze algemene voorwaarden afwijkt van hetgeen Partijen uitdrukkelijk en Schriftelijk zijn overeengekomen, prevaleert hetgeen Partijen uitdrukkelijk en Schriftelijk zijn overeengekomen.
  5. Vernietiging of nietigheid van één of meer van de bepalingen uit deze algemene voorwaarden of de Overeenkomst als zodanig, laat de geldigheid van de overige bedingen onverlet. In een voorkomend geval zijn Partijen verplicht in onderling overleg te treden teneinde een vervangende regeling te treffen ten aanzien van het aangetaste beding. Daarbij wordt zoveel mogelijk het doel en de strekking van de oorspronkelijke bepaling in acht genomen.

 

ARTIKEL 3. | AANBOD EN TOTSTANDKOMING VAN OVEREENKOMSTEN

  1. Elk aanbod van Blushok is vrijblijvend, ook in geval in het aanbod is aangegeven dat het aanbod voor slechts een bepaalde tijd geldig is. Blushok kan zijn aanbod tot meteen, althans zo spoedig mogelijk na de aanvaarding daarvan door de Wederpartij, nog intrekken.
  2. Aan een aanbod van Blushok dat een kennelijke fout of vergissing bevat, kan de Wederpartij geen rechten ontlenen.
  3. Iedere Overeenkomst komt, onverminderd het bepaalde in lid 1, tot stand op het moment dat de Wederpartij het aanbod van Blushok, op de eventueel daartoe door Blushok aangewezen wijze, heeft aanvaard. Indien de aanvaarding van de Wederpartij afwijkt van het aanbod van Blushok, komt de Overeenkomst niet conform deze afwijkende aanvaarding tot stand, tenzij Blushok anders aangeeft. 
  4. Indien Blushok de Wederpartij, naar aanleiding van een mondeling gesloten Overeenkomst, een Schriftelijke bevestiging daarvan verstrekt, wordt geacht dat deze bevestiging de Overeenkomst juist en volledig weergeeft, tenzij de Wederpartij ter zake binnen twee werkdagen na ontvangst van de bevestiging gemotiveerd en Schriftelijk heeft geklaagd.
  5. Indien de Wederpartij de Overeenkomst namens een andere natuurlijke of rechtspersoon sluit, verklaart zij door het aangaan van de Overeenkomst daartoe bevoegd te zijn. De Wederpartij is naast deze (rechts)persoon hoofdelijk aansprakelijk voor de nakoming van de uit die Overeenkomst voortvloeiende verplichtingen.

 

ARTIKEL 4. | GEEN HERROEPINGSRECHT

Omdat de Overeenkomst voorziet in het verlenen van Diensten met betrekking tot vrijetijdsbesteding en in de Overeenkomst een bepaald tijdsbestek van nakoming is voorzien, is het wettelijke recht van ontbinding (herroepingsrecht) niet van toepassing. De Overeenkomst kan evenwel op grond van artikel 5 door de Wederpartij worden geannuleerd.

 

ARTIKEL 5. | ANNULERING VAN DE OVEREENKOMST DOOR DE WEDERPARTIJ

Open inschrijving voor deelname aan een kookworkshop

  1. Een open inschrijving voor een kookworkshop kan door de Wederpartij kosteloos worden geannuleerd tot 48 uur vóór aanvang van de workshop. In geval van annulering door de Wederpartij binnen 48 uur vóór aanvang van de kookworkshop of in geval van ‘no show’, komt het recht op deelname te vervallen en blijft de Wederpartij de volledige overeengekomen prijs verschuldigd.

Andere Diensten

  1. In geval van annulering door de Wederpartij van andere Diensten dan bedoeld in lid 1 (o.m. kookworkshops voor groepen en losse studiohuur), geldt de volgende annuleringsregeling. In geval van annulering:
  • tot de 14e dag (exclusief) vóór aanvang van de Diensten, geschiedt annulering kosteloos;
  • tussen de 14e dag (inclusief) en 48 uur vóór aanvang van de Diensten, wordt 50% van de overeengekomen totaalprijs in rekening gebracht;
  • binnen 48 uur vóór aanvang van de Diensten of ‘no show’, blijft de Wederpartij de volledige overeengekomen totaalprijs verschuldigd.

Wijze annulering

  1. Annulering door de Wederpartij dient Schriftelijk te geschieden. Het tijdstip waarop de annuleringsverklaring van de Wederpartij Blushok bereikt, geldt als tijdstip van annulering.

 

ARTIKEL 6. | VERPLICHTINGEN VAN DE WEDERPARTIJ IN HET ALGEMEEN

  1. De Wederpartij is gehouden om alle informatie die voor de opzet en uitvoering van de Overeenkomst redelijkerwijs relevant is, zo spoedig mogelijk als voor die opzet c.q. uitvoering van de Overeenkomst is vereist, volledig en op de eventueel daartoe door Blushok voorgeschreven wijze, aan Blushok te verstrekken. De Wederpartij staat in voor de juistheid van alle door haar aan Blushok verstrekte informatie.
  2. De Wederpartij dient Blushok voorts steeds alle voor de uitvoering van de Overeenkomst vereiste medewerking te verlenen. De Wederpartij neemt alle redelijke maatregelen om de uitvoering van de Overeenkomst te optimaliseren en dient in het bijzonder te voldoen aan de eventuele aanwijzingen die Blushok ter uitvoering van de Dienstverlening aan de Wederpartij heeft verstrekt.

 

ARTIKEL 7. | AANSPRAKELIJKHEID WEDERPARTIJ

  1. De Wederpartij is jegens Blushok aansprakelijk voor de nakoming door alle Deelnemers van de verplichtingen die voor hen voortvloeien uit de Overeenkomst, waaronder het bepaalde in deze algemene voorwaarden mede begrepen. Vorenstaande geldt onverminderd de wettelijke aansprakelijkheid van de individuele Deelnemers. De Wederpartij staat ervoor in dat de Deelnemers op de hoogte zijn van de voor hen relevante bepalingen en huisregels zoals bedoeld in artikel 8 c.q. artikel 10. De Wederpartij neemt verantwoordelijkheid voor het gedrag van de Deelnemers.
  2. De Wederpartij is jegens Blushok aansprakelijk voor eventuele schade aan de Kookstudio, het pand waarvan de Kookstudio deel uit maakt, de daarin aanwezige inventaris, apparatuur en/of hulpmiddelen, welke schade te wijten is aan een doen of nalaten van de Wederpartij of een of meerdere Deelnemers. Vorenstaande geldt onverminderd de wettelijke aansprakelijkheid van de individuele Deelnemers.

 

ARTIKEL 8. | VOORWAARDEN EXCLUSIEVE BESCHIKBAARSTELLING VAN DE KOOKSTUDIO

  1. Indien de Kookstudio exclusief aan de door de Wederpartij aangewezen Deelnemers beschikbaar wordt gesteld, is het bepaalde in dit artikel van toepassing.
  2. De Wederpartij en Deelnemers zijn verplicht de door Blushok verstrekte instructies over het gebruik van de Kookstudio en apparatuur op te volgen.
  3. De Kookstudio is voor indoor gebruik bestemd. Het is niet toegestaan om het buitenterrein te betrekken in de georganiseerde activiteiten, tenzij uitdrukkelijk en Schriftelijk anders is overeengekomen.
  4. De volgende zaken die in de Kookstudio mogelijk aanwezig zijn, mogen niet worden gebruikt:
  • voedingswaren in koelkasten en vriezers;
  • dranken in koelkasten of daarbuiten;
  • specifieke apparaten waarvan op voorhand door Blushok is aangegeven dat deze niet gebruikt mogen worden.
  1. Het gebruik van muziek in de Kookstudio is toegestaan, mits deze niet voor overlast zorgt. Muziek buiten in de directe omgeving van het pand, is niet toegestaan.
  2. De Wederpartij staat ervoor in dat de Kookstudio na afloop van de gelegenheid waarvoor de Kookstudio beschikbaar is gesteld, weer in dezelfde nette staat wordt gebracht als waarin deze bij aanvang in gebruik is gegeven. Vuilnisbakken en vuilniszakken dienen geleegd c.q. gedeponeerd te worden in de container aan de achterkant van het pand van Designtegels.nl.
  3. In geval van niet nakoming van het bepaalde in het vorige lid, behoudt Blushok zich het recht voor om € 75,- schoonmaakkosten aan de Wederpartij in rekening te brengen.
  4. Voorts staat de Wederpartij ervoor in dat gebruikte materialen weer op de daarvoor bestemde plaats zijn teruggelegd. De vervangingswaarde van zoekgeraakte materialen kunnen aan de Wederpartij in rekening worden gebracht. Hetzelfde geldt voor schade als gevolg van beschadiging van de materialen anders dan als gevolg van normale slijtage.

 

ARTIKEL 9. | BEGIN- EN EINDTIJD, UITLOOP EN AANTAL DEELNEMERS

  1. Partijen komen de begin- en eindtijd van de Dienst uitdrukkelijk overeen. Indien de Deelnemers te laat arriveren, biedt dit geen recht op verlenging van de Dienst of enige andere compensatie. Indien Blushok de Kookstudio langer dan initieel overeengekomen beschikbaar stelt en daarvan gebruik wordt gemaakt door de Deelnemers, komen de eventueel daardoor extra te maken personeelskosten, voor rekening van de Wederpartij.
  2. Indien is overeengekomen dat de kosten van consumpties bij de overeengekomen prijs zijn inbegrepen, Blushok de Kookstudio langer dan initieel overeengekomen beschikbaar stelt en daarvan gebruik wordt gemaakt door de Deelnemers, worden genuttigde consumpties na het verstrijken van de initieel overeengekomen eindtijd, op basis van de tarieven op de drank-/menukaart aan de Wederpartij in rekening gebracht.
  3. De overeengekomen prijs is gebaseerd op het aantal overeengekomen Deelnemers, welke ten hoogste 16 bedraagt. Indien minder dan het overeengekomen aantal Deelnemers verschijnt, geeft dit de Wederpartij geen recht op enige restitutie of kwijtschelding. Indien meer dan het aantal overeengekomen Deelnemers van de Diensten gebruik willen maken, is dit uitsluitend toegestaan met voorafgaande instemming van Blushok en uitsluitend voor zover het maximum van 16 Deelnemers niet wordt overschreden. In geval meer dan het aantal overeengekomen Deelnemers van de Diensten gebruik maakt, is Blushok gerechtigd een nader vast te stellen meerprijs aan de Wederpartij in rekening te brengen.

 

ARTIKEL 10. | HUISREGELS

  1. Het is niet toegestaan om eigendommen van Blushok mee te nemen. Bij diefstal is Blushok genoodzaakt om aangifte te doen.
  2. Roken binnen is niet toegestaan.
  3. Open vuur binnen en buiten is niet toegestaan.
  4. Deelnemers dienen de redelijke aanwijzingen van het personeel op te volgen. 
  5. Bij overtreding van de huisregels als bedoeld in dit artikel kan de toegang worden geweigerd of verwijdering uit het pand plaatsvinden.
  6. Deelnemers betreden de Kookstudio geheel op eigen risico.
  7. Blushok is niet aansprakelijk voor persoonlijk letsel, beschadiging of kwijt raken van persoonlijke eigendommen. 
  8. Aan Deelnemers jonger dan 18 jaar worden geen alcoholische dranken geschonken.
  9. Het gebruik van de garderobe is op eigen risico.

 

ARTIKEL 11. | OVERMACHT

    1. Blushok is niet verplicht de Overeenkomst (verder) na te komen indien en voor zolang hij daartoe niet in staat is als gevolg van overmacht. Onder overmacht wordt, naast hetgeen daaromtrent in de wetgeving en jurisprudentie wordt begrepen, verstaan, ziekte of andersoortige arbeidsongeschiktheid van het begeleidend personeel, technische storingen, brand, stroomstoringen en dergelijke, waardoor nakoming van de Overeenkomst blijvend of tijdelijk onmogelijk is.
  • Indien de overmachtssituatie de nakoming van de Overeenkomst blijvend onmogelijk maakt, zijn Partijen gerechtigd de Overeenkomst met onmiddellijke ingang te ontbinden.
  • Indien Blushok bij het intreden van de overmachtssituatie reeds gedeeltelijk aan zijn verplichtingen heeft voldaan, of slechts gedeeltelijk nog aan zijn verplichtingen kan voldoen, is hij gerechtigd het reeds uitgevoerde gedeelte c.q. nog uitvoerbare gedeelte van de Overeenkomst afzonderlijk in rekening te brengen als ware er sprake van een zelfstandige Overeenkomst. Overige schade als gevolg van overmacht komt niet voor vergoeding in aanmerking. 

 

ARTIKEL 12. | OPSCHORTING EN ONTBINDING

  1. Tenzij de tekortkoming van de Wederpartij, gezien haar bijzondere aard of geringe betekenis, deze ontbinding met haar gevolgen redelijkerwijs niet rechtvaardigt, is Blushok bevoegd de verdere uitvoering van de Overeenkomst op te schorten indien en voor zolang de Wederpartij haar reeds opeisbare (betalings)verplichtingen uit de Overeenkomst (waaronder het bepaalde in deze algemene voorwaarden aldus mede begrepen) niet nakomt.
  2. Blushok is bevoegd de Overeenkomst met directe ingang geheel of gedeeltelijk te ontbinden, indien de Wederpartij haar verplichtingen uit de Overeenkomst niet, niet tijdig of niet volledig nakomt, tenzij de tekortkoming van de Wederpartij, gezien haar bijzondere aard of geringe betekenis, deze ontbinding met haar gevolgen redelijkerwijs niet rechtvaardigt. Indien de nakoming van de verplichtingen van de Wederpartij ten aanzien waarvan zij tekortschiet, niet blijvend onmogelijk is, ontstaat de bevoegdheid tot ontbinding pas nadat de Wederpartij Schriftelijk door Blushok in gebreke is gesteld, in welke ingebrekestelling een redelijke termijn is vermeld waarbinnen de Wederpartij haar verplichtingen (alsnog) kan nakomen en de nakoming na verstrijken van de laatstbedoelde termijn nog steeds is uitgebleven. Het bepaalde in de vorige zin geldt niet indien Blushok uit een mededeling van de Wederpartij moet afleiden dat de Wederpartij in de nakoming blijvend zal tekortschieten, in welk geval een ingebrekestelling dan ook zinloos is en de ontbinding zonder ingebrekestelling kan geschieden.
  3. Tenzij de Wederpartij haar (toekomstige) betalingsverplichtingen jegens Blushok reeds volledig is nagekomen, is Blushok gerechtigd om de Overeenkomst met onmiddellijke ingang geheel of gedeeltelijk te ontbinden, indien de Wederpartij in staat van faillissement wordt verklaard, onder curatele of onder bewind wordt gesteld of anderszins de beschikkingsbevoegdheid of handelingsbekwaamheid met betrekking tot diens vermogen of delen ervan verliest.
  4. Voorts is Blushok gerechtigd de Overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden indien zich omstandigheden voordoen welke van dien aard zijn dat nakoming van de Overeenkomst onmogelijk is of ongewijzigde instandhouding daarvan in redelijkheid niet van hem kan worden gevergd.
  5. De Wederpartij maakt nimmer aanspraak op enige vorm van schadevergoeding in verband met het door Blushok op grond van dit artikel uitgeoefende opschortings- en/of ontbindingsrecht.
  6. Indien de grond die tot opschorting of ontbinding van de Overeenkomst heeft geleid, aan de Wederpartij kan worden toegerekend (wat slechts in geval van lid 4 niet altijd zo hoeft te zijn), maakt Blushok jegens de Wederpartij aanspraak op vergoeding van de schade die Blushok dientengevolge lijdt.
  7. Indien Blushok de Overeenkomst op grond van dit artikel ontbindt, zijn alle eventuele nog openstaande vorderingen op de Wederpartij onmiddellijk opeisbaar.

 

ARTIKEL 13. | PRIJZEN, BORG EN BETALINGEN

  1. Partijen komen de prijs en, indien de Kookstudio exclusief aan de Wederpartij en de door haar meegebrachte Deelnemers beschikbaar wordt gesteld, de borg, uitdrukkelijk overeen. Indien de kosten van consumpties niet bij de prijs zijn inbegrepen, worden genuttigde consumpties op basis van de tarieven op de drank-/menukaart aan de Wederpartij in rekening gebracht.
  2. Blushok is gerechtigd om de eventuele borg te verrekenen met de eventuele schade waarvoor de Wederpartij krachtens deze algemene voorwaarden of de wet jegens Blushok aansprakelijk is. De borg wordt volledig terugbetaald indien geen grond voor verrekening aanwezig is.
  3. Blushok is gerechtigd te vorderen dat het door de Wederpartij verschuldigde bedrag, geheel of gedeeltelijk middels vooruitbetaling wordt voldaan. Blushok is niet eerder gehouden (verder) uitvoering te geven aan de Overeenkomst voor zolang de Wederpartij in gebreke is met voldoening van enige op haar jegens Blushok rustende en reeds opeisbare betalingsverplichting. 
  4. Betalingen dienen te geschieden op de daartoe door Blushok aangewezen wijze, binnen de door hem vermelde termijn of op het daartoe aangegeven moment. 
  5. Blushok is gerechtigd de aan de Wederpartij toekomende facturen uitsluitend per e-mail aan haar beschikbaar te stellen.
  6. In geval van liquidatie, faillissement of surseance van betaling van de Wederpartij, zijn de vorderingen op de Wederpartij onmiddellijk opeisbaar. 
  7. De Wederpartij is steeds gehouden te betalen zonder beroep op opschorting of verrekening, behoudens voor zover de wet daaraan ten behoeve van de Consument, dwingend in de weg staat.
  8. Indien tijdige betaling achterwege blijft, treedt het verzuim van de Wederpartij van rechtswege in. Vanaf de dag dat dit verzuim intreedt, is de Wederpartij, over het openstaande bedrag, een rente van 2% per maand verschuldigd, waarbij een gedeelte van een maand als volledige maand wordt aangemerkt. In afwijking van de vorige zin, geldt in plaats van de daar bedoelde contractuele rente, de wettelijke rente indien de Wederpartij handelt in hoedanigheid van Consument.
  9. Alle redelijke kosten, zowel gerechtelijke, buitengerechtelijke als executiekosten, gemaakt ter verkrijging van door de Wederpartij verschuldigde bedragen, komen voor rekening van de Wederpartij.

 

ARTIKEL 14. | AANSPRAKELIJKHEID EN VRIJWARING

  1. Blushok is niet aansprakelijk voor (letsel)schade als gevolg van een ongeval of om andere redenen in verband met de Dienstverlening, het gebruik van de Kookstudio of daarin aanwezige zaken of voorzieningen, daaronder mede begrepen ziekte als gevolg van onjuiste bereiding van gerechten door een Deelnemer en ongeval doordat een Deelnemer onder invloed is van alcohol. Het betreden en gebruik maken van de Kookstudio en het gebruik maken van de faciliteiten van de Kookstudio, is voor eigen risico van Deelnemers.
  2. Blushok is niet aansprakelijk voor schade aan of het zoekraken van kledingstukken, jassen, tassen of andere spullen die worden  achtergelaten.
  3. Blushok draagt geen aansprakelijkheid voor schade in verband met of schade die veroorzaakt is door een onjuistheid of onvolledigheid in de door de Wederpartij of een Deelnemer verstrekte informatie, een andere tekortkoming in de nakoming van de verplichtingen van de Wederpartij of een Deelnemer die uit de wet of de Overeenkomst voortvloeien dan wel een andere omstandigheid die niet aan Blushok kan worden toegerekend.
  4. Aansprakelijkheid van Blushok voor indirecte schade, gevolgschade, gederfde winst, gemiste besparingen, verminderde goodwill, reputatieschade, schade door bedrijfsstagnatie, schade als gevolg van aanspraken van afnemers of personeel van de Wederpartij, vertragingsschade, renteschade en immateriële schade, verminking of verlies van data en alle andere vormen van schade dan genoemd in het volgende lid, uit welken hoofde dan ook, is uitgesloten.
  5. De in deze algemene voorwaarden opgenomen beperkingen van de aansprakelijkheid van Blushok gelden niet indien de schade te wijten is aan opzet of bewuste roekeloosheid van Blushok. Blushok is uitsluitend aansprakelijk te houden voor aan hem toerekenbare, directe schade. Onder directe schade wordt uitsluitend verstaan: 
  • redelijke kosten ter vaststelling van de oorzaak en de omvang van de schade, voor zover de vaststelling betrekking heeft op schade in de zin van deze algemene voorwaarden;
  • de eventuele redelijke kosten noodzakelijk om de gebrekkige prestatie van Blushok aan de Overeenkomst te laten beantwoorden;
  • redelijke kosten, gemaakt ter voorkoming of beperking van schade, voor zover de Wederpartij aantoont dat deze kosten hebben geleid tot beperking van de directe schade als bedoeld in deze algemene voorwaarden.
  1. In geval niettegenstaande de in het overige van deze algemene voorwaarden vervatte aansprakelijkheidsuitsluitingen enige aansprakelijkheid op Blushok mocht rusten, zal de aansprakelijkheid beperkt zijn tot het alsnog deugdelijk verlenen van de Diensten. Indien zodanig herstel niet mogelijk is of aantoonbaar zinloos is, is de aansprakelijkheid van Blushok beperkt tot ten hoogste eenmaal de factuurwaarde van de Overeenkomst, althans dat gedeelte van de Overeenkomst waarop de aansprakelijkheid betrekking heeft.
  2. Het recht op het instellen van een rechtsvordering jegens Blushok vervalt indien van de veronderstelde fout of tekortkoming van Blushok niet binnen 14 dagen na afloop van de Dienstverlening, Schriftelijk en gemotiveerd mededeling is gedaan aan Blushok. De verjaringstermijn van alle rechtsvorderingen tegenover Blushok bedraagt 12 maanden na ontstaan van die vordering, met dien verstande dat elke aansprakelijkheid van Blushok vervalt indien 18 maanden zijn verstreken sinds het eindigen van de Overeenkomst en de rechtsvordering niet binnen de bedoelde termijn van 12 maanden is ingesteld.
  3. Indien een klacht in het kader van een zogenoemde Overeenkomst op afstand niet in onderling overleg kan worden opgelost, kan de Consument het geschil voorleggen aan de geschillencommissie via het ODR-platform (ec.europa.eu/consumers/odr/). Onder een ‘Overeenkomst op afstand’ wordt verstaan een Overeenkomst die tussen Blushok en een Consument wordt gesloten in het kader van een georganiseerd systeem voor contractsluiting op afstand zonder gelijktijdige persoonlijke aanwezigheid van Blushok en de Consument en waarbij, tot en De Wederpartij vrijwaart Blushok van haar eventuele aanspraken en aanspraken van derden (waaronder Deelnemers mede begrepen) voor schade waarvan de oorzaak aan anderen dan Blushok toerekenbaar is. Indien Blushok uit dien hoofde door derden mocht worden aangesproken, dan is de Wederpartij gehouden Blushok zowel buiten als in rechte bij te staan en onverwijld al hetgeen te doen dat van haar in dat geval redelijkerwijs verwacht mag worden. Mocht de Wederpartij in gebreke blijven in het nemen van adequate maatregelen, dan is Blushok, zonder ingebrekestelling, gerechtigd zelf daartoe over te gaan. Alle kosten en schade aan de zijde van Blushok en/of derden daardoor ontstaan, komen integraal voor rekening en risico van de Wederpartij.

 

ARTIKEL 15. | SLOTBEPALINGEN

  1. Blushok is gerechtigd om zijn rechten en verplichtingen uit de Overeenkomst aan een derde over te dragen, bijvoorbeeld in geval van een wijziging van zijn rechtsvorm.
  2. Op iedere Overeenkomst en alle daaruit tussen Partijen voortvloeiende rechtsverhoudingen is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.
  3. Alvorens een eventueel beroep te doen op de rechter, zijn Partijen verplicht zich optimaal in te spannen om het geschil in onderling overleg te beslechten.
  4. Uitsluitend de bevoegde rechter binnen het arrondissement van de rechtbank Zeeland-West-Brabant wordt in eerste aanleg aangewezen om van eventuele gerechtelijke geschillen tussen Partijen kennis te nemen, onverminderd het recht van Blushok een andere volgens de wet bevoegde rechter aan te wijzen. Indien de Wederpartij een Consument is, is de Consument gerechtigd de volgens de wet bevoegde rechter te kiezen binnen een maand nadat Blushok Schriftelijk heeft aangekondigd bij de door hem aangewezen rechter te willen procederen.